ni3
05.01.2020, 01:17 |
WK brak funkcji "cofnij" (Forum) |
Brak j/w - niestety dokuczliwy. Konkretnie - niemożność odzyskania prawidłowych kodów już nadanych, a zmienionych w wyniku błędu mojego, czy może programu?
Mianowicie: Po wybraniu w tabeli p-tów filtra: "Numer 637 670", następnie po wyborze funkcji "zmiana kodu" i wpisaniu nowego kodu - program zmienił kody.
Tylko że WSZYSTKIE ! ( wcześniej robiłem to samo i WK zmieniał kody tylko punktom wybranym przez filtr).
Dodatkowo przycisk w górze tabeli p-tów "Anuluj zmiany" pozostał w kolorze szarym, czyli NIEAKTYWNY.
skutek? 636 kodów poprawnych POSZŁO SIĘ PAŚĆ !!!
Funkcji COFNIJ - BRAK
Za opis jak przywrócić utracone kody jestem gotów przesłać 5(*****)Metaxę albo coś podobnego! |
biela
Żory, 05.01.2020, 19:06
@ ni3
|
WK brak funkcji "cofnij" |
> Za opis jak przywrócić utracone kody jestem gotów przesłać 5(*****)Metaxę
> albo coś podobnego!
WK tworzy plik na dysku kopia.pkt lub kopia.bak może tam zostały poprawne --- ---------
mbiela |
ni3
05.01.2020, 23:50
@ biela
|
WK brak funkcji "cofnij" |
> > Za opis jak przywrócić utracone kody jestem gotów przesłać
> 5(*****)Metaxę
> > albo coś podobnego!
>
> WK tworzy plik na dysku kopia.pkt lub kopia.bak może tam zostały poprawne
Cześć!
Dzięki za Dobrą Radę, ale w tej kopii zapiały się oczywiście kody spaprane - więc - sorki, ale na odreagowanie spiepszonej niedzieli metkę wypiłem sam.
A najbardziej mnie ubawił ten códowny przycisk - chyba "anuluj zmiany" - co ja się nakombinowałem jak toto działa! I już WIEM!
Toto jest aktywne (czerwone) tylko i wyłącznie w momencie gdy wprowadzam cokolwiek lub zmieniam w obrębie wiersza. Jeśli ten wiersz opuszczę, "anuluj zmiany" staje się nieaktywny.
Moje rozbawienie powoduje logika tego rozwiązania, a raczej jej (logiki) brak.
Bo po jakiego jest mi "anuluj zmiany", kiedy jestem w trakcie edycji danej linii (wiersza) ??? To se sam anuluję - jak się kapnę, że coś jest nieteges!
"Anuluj zmiany", albo "undo" albo "cofnij" albo "backup" jest mi potrzebne jak WYJDĘ Z TEGO wiersza i PO czasie się skapuję że jest błąd. I wtedy "anuluj zmiany" jest potrzebne i ma sens. EEEE -
Dobranoc! |