Coder  

marpanek(R)

12.09.2023, 15:34

plik gml wygenerowany z turbomap warszawa (Forum)

Plik gml wygenerowany z Turbomap Warszawa albo się otwiera bardzo długo, albo się nie otwiera; czy można coś na to poradzić ? miłego dnia,marpanek
mogę przesłać kłopotliwy plik;

Stanley02

12.09.2023, 15:56

@ marpanek

plik gml wygenerowany z turbomap warszawa

> Plik gml wygenerowany z Turbomap Warszawa albo się otwiera bardzo długo,
> albo się nie otwiera; czy można coś na to poradzić ? miłego dnia,marpanek
> mogę przesłać kłopotliwy plik;

Nie tylko Ty masz takie problemy na terenie Warszawy (w iinych regionach też takie cusio występuje). Jeżeli wiesz gdzie znajduje się Twój obiekt to w MM zaznacz lub wrysuj jakikolwiek punkt swobodny, nalepiej nr 1 ( pierwszym przypadku musisz zapamiętać numer wybranego punktu), następnie "kopiuj".
Otwórz nową mapę, zaimportuj plik gml ale odznacz "po imporcie pokaż wszystko"
i mapa jusz jest. Teraz "wklej" ten punkt swobodny a dalej zaznacz "szukaj punktu nr". Zobaczysz tą mapę lecz nie zanaczaj "pokaż wszystko" tylko ją oddalaj z tym że prawdopodomnie przy 3% będzie zwis. Po odpowiednim oddaleniu wykasuj elementy zewnętrzne zbędne do opracowania lub wytnij potrzebny fragmnent
z odpowiednio dużym zapasem (obiekty przecinane zostaną usunięte a mogą być potrzebne). Można jeszcze użyć funkcji "usuń odległe elementy" dla pewności.

Coder(R)

Homepage E-mail

12.09.2023, 17:50

@ marpanek

plik gml wygenerowany z turbomap warszawa

> Plik gml wygenerowany z Turbomap Warszawa albo się otwiera bardzo długo,
> albo się nie otwiera; czy można coś na to poradzić ? miłego dnia,marpanek
> mogę przesłać kłopotliwy plik;

Tak, proszę przesłać. Może po prostu plik jest duży

---
Admin
[image]

31299 Postów w 5810 Wątkach, 905 zarejestr. uczestników, obecnie 227 online (0 zarejestr., 227 gości)
CODER | Kontakt z administratorem
RSS-Feed