Coder  

filip

Homepage

27.12.2017, 21:14

Ewmapa - import plików wydawanych w formacie eob (Forum)

Mam problem z importem do MM plików wydawanych przez odgik z ewmapy, gdzie GESUT jest prowadzony w formie obiektowej. Problem polega na tym, że po zaimportowaniu wszelkie opisy oraz rzędne uzbrojenia terenu wyświetlane są jako: ű${u.ETYKIETA}. Przejrzałem pliki udostępnione przez ODGiK i znalazłem taką prawidłowość:
W pliku Obiekty każdy punkt opisany współrzędnymi posiada swój niepowtarzalny numer - id (pierwsza kolumna), w siódmej kolumnie została podana nazwa pliku w którym znajdują się opisy do każdego punktu tj. rzędna lub atrybut sieci etc. W tym samym pliku każdy numer - id punktu posiadającego atrybut został jeszcze raz wymieniony po wszystkich obiektach **** W treści powyżej numeru - id znajduje się odniesienie do konkretnego pliku 2 SUPS01 oraz oznaczenie w którym wierszu znajdują się konkretne atrybuty 5 zxJqlKyY0kazdGlm9WJFkw . W pliku SUPS01 znajduje się powiązanie z plikiem Obiekty poprzez ID "zxJqlKyY0kazdGlm9WJFkw".
Czy może ktoś ma ten problem pomysł jak go rozwiązać?

31292 Postów w 5808 Wątkach, 905 zarejestr. uczestników, obecnie 570 online (0 zarejestr., 570 gości)
CODER | Kontakt z administratorem
RSS-Feed