EwMapa (Forum)
> > A gdzie napisane że w PLIKU GML nie może być 8 miejsc po przecinku bo ja
> w
> > schemacie widzę tylko wartość zmiennoprzecinkowa. Miejsc może być i z
> > milion po przecinku (a o tak nie będzie dokładnie)😉
>
> W schemacie GML może i nie pisze ile ma być miejsc po przecinku, ale w
> standardach owszem.
A to może standardy dotyczące wykonywania POMIARÓW czy wykonywania oprogramowania dla geodezji?
Rozumiem Cię. Ja sama mierzę z jakąś dokładnością. Nie nieskończoną. Ale wolałabym żeby dociągnięty kabel był rzeczywiście do ściany budynku tak dokładnie jak tylko się da, a nie tylko do centymetrów.
Nie mniej wyświetlić czy też wyeksportować te pikiety mogę zawsze z zaokrągleniem, ale nie chcę ingerować w to jak to zapisuje sobie system.
Rozumiem jedno, plik GMLa to nie wykaz współrzędnych, to medium do przekazania informacji i jeśli przez telefon nadaje informacje AAABBBCC to z drugiej strony nie może wyjść AAAB. Niech mi nikt nie mówi co jest w gml, nie obchodzi mnie to tak jak nie interesuje mnie przez którą wieże tele idzie moja rozmowa telefoniczna. Ma jedynie dotrzeć informacja, a telefon odbiorcy może z nią robić co chce. Informacja ta jednak nigdy dla mnie nie jest zbyt dokładna, może być WAV straty energii mnie nie interesują, jeśli z WAV na telefonie odbiorcy ma być MP3 to niech telefon odbiorcy o to zadbać.
Wiadomości w wątku: