Coder  

GML - modyfikacja / import do EWMAPY (Forum)

wysłane Jakub, 24.04.2023, 18:18

Witam,
Zwracam się z prośbą o pomoc, ponieważ otrzymałem następującą uwagę przy weryfikacji:

"uwagi do przekazanej bazy roboczej - plik roboczej bazy danych zawiera elementy istniejące w bazie - plik podstawowy - elementy są importowane a następnie występują podwójnie"

PODGiK prowadzi bazę w EWMAPIE wg rozp. z 2015 r. Otrzymany z PODGiK GML (baza bdot500) opracowałem w ten sposób, że część obiektów usunąłem (opcja "usuń/przywróć obiekt gml";), część zmodyfikowałem w zakresie geometrii (po kliknięciu opcji "modyfikuj obiekt gml";), a część wykazałem jako nowe obiekty. Eksport wykonałem standardowy, tzn. bez zaznaczenia opcji "eksportuj tylko nowe dane od daty (...)". W związku z powyższym w przygotowanym pliku występują obiekty dotychczasowe, zmodyfikowane, usunięte i nowe.
Z uwagi w protokole wynika, że przy imporcie do EWMAPY nie są pomijane obiekty dotychczasowe (pozostające bez zmian) i się dublują. Czy wyjściem z tej sytuacji będzie ponowne przygotowanie pliku gml i skorzystanie z opcji "eksportuj tylko nowe dane od daty (...)"? Czy korzystając z tej opcji eksportujemy wszystkie obiekty, które w jakikolwiek sposób dotknęliśmy, tj. zmodyfikowaliśmy, usunęliśmy lub wykazaliśmy nowe?

Wiadomości w wątku:

31299 Postów w 5810 Wątkach, 905 zarejestr. uczestników, obecnie 95 online (0 zarejestr., 95 gości)
CODER | Kontakt z administratorem
RSS-Feed