Przesunięte wysokości względem odnośnika - Delta do DXF (Forum)
> > Witam,
> > Tak jak w temacie, po imporcie pliku z programu Geo-Info Delta do MM
> > wysokości są przesunięte względem odnośnika tak jak na załączonym
> obrazku.
> > Czy jest jakiś sposób żeby to masowo przesunąć? Próbowałem zaznaczyć
> > warstwę i przesunąć o dany wektor ale przesuwa się wraz z odnośnikiem
> > ...
> > Uciążliwe przy przesuwaniu wielkiej mapy, a wysokości jest często sporo
> -
> > przy imporcie z programu Intermap wysokości są okej.Może można to zrobić
> > jakoś w prototypie albo w pliku TXT żeby za każdym razem się z automatu
> > zmieniało?
> > Pozdrawiam,
>
> OK poprawione:
>
> www.coder.pl/mikromap32.exe
Okej, dzięki wielkie działa
Ale mam jeszcze jedno pytanie z innej beczki
Utworzyliśmy sobie w biurze:
- prototyp MM do zmiany linii ( grubości, ogrodzeń etc.) --- tutaj mały problem - na niektórych plikach dxf wygenerowanych przez np. GEOPOZ Poznań lub o ile mnie pamięć nie myli z EWMAPY w jednym starostwie - linie po dostosowania ich zmieniają kolor na mało widoczny (przy opracowywaniu mapy jest to uciążliwe - nie wiem jak z tym sobie poradzić, zwykle robię te zmiany ręcznie nie z prototypu i nie ma takiego problemu)
- plik *txt, *tkd do zmiany kodów - tutaj po zmianie kodów z tego pliku (transformacja - zmiana kodu symboli wg. tabeli) większość kodów zmienia się dobrze ale z kilkoma pojawia się problem np. brama i furtki okręcają się o 180 stopni, podobnie hydranty - 270 stopni, a najciekawsze są linki napowietrzne, zmieniają się o 270 stopni ale dopiero gdy zapiszemy plik i otworzymy go jeszcze raz
Umiemy to zrobić ręcznie zaznaczając całą warstwę i obracając ręcznie, lub słupy poprzez transformacje i 3x obrót o 90 stopni, ale nie o to chodzi, zależy nam żeby to przyśpieszyć i może w pliku *TKD można dodać jakąś formułę żeby robiło to od razu przy zmianie kodu? obrót o 180 stopni do danego kodu? Przypuszczam ze takich kodów jest więcej co się okręcają ale my zrobiliśmy dla tych które są mało widoczne w wersji oryginalnej z importu
Wiadomości w wątku:
- Przesunięte wysokości względem odnośnika - Delta do DXF - Sieskowy, 25.06.2020, 09:05 (Forum)
- Przesunięte wysokości względem odnośnika - Delta do DXF - Coder, 25.06.2020, 09:26
- Przesunięte wysokości względem odnośnika - Delta do DXF - Sieskowy, 25.06.2020, 13:15
- Przesunięte wysokości względem odnośnika - Delta do DXF - Coder, 25.06.2020, 14:04
- Przesunięte wysokości względem odnośnika - Delta do DXF - Sieskowy, 25.06.2020, 14:35
- Przesunięte wysokości względem odnośnika - Delta do DXF - Coder, 25.06.2020, 15:15
- Przesunięte wysokości względem odnośnika - Delta do DXF - Sieskowy, 01.07.2020, 12:03
- Przesunięte wysokości względem odnośnika - Delta do DXF - Coder, 25.06.2020, 15:15
- Przesunięte wysokości względem odnośnika - Delta do DXF - Sieskowy, 14.04.2021, 11:49
- Przesunięte wysokości względem odnośnika - Delta do DXF - Sieskowy, 25.06.2020, 14:35
- Przesunięte wysokości względem odnośnika - Delta do DXF - Coder, 25.06.2020, 09:26