Coder  

MM - eksport .dwg (Forum)

wysłane Senderbell, 03.09.2020, 19:56

Witam.

Coś się zmieniło w kwestii eksportu do DWG w MikroMap.
Dotychczas eksportowałem mapę z zaznaczonymi opcjami true color i uproszczony eksport linii.
W efekcie plik po otwarciu w Autocad wyglądał i drukował się poprawnie, przy przełączaniu opcji pokaż/ukryj szerokość linii budynki, ogrodzenia itp. "reagowały" - wyświetlała się poprawna grubość linii.
Sprawdziłem mapę z kwietnia tego roku - wszystko było OK.

Teraz jak próbuję w ten sam sposób wyeksportować tą samą mapę(oraz każdą inną) to Autocad nie reaguje na przełącznik grubości linii, wszystko jest taką samą cienką linią.
Problem w tym że projektantowi odrzucili mapę w ZUDP ponieważ wydruk jego projektu bardzo odbiegał w tym zakresie od oryginalnej mapy drukowanej w MM.

Po odhaczeniu opcji uproszczony eksport linii wszystko z kolei jest grube, wygląda to tragicznie, nie reaguje na przełączenie grubości linii.
Jednak teksty i symbole są cieniutkie, czyli żadnej spójności.

Mapa z czerwca tego roku już wyeksportowana jest źle czyli zmiana nastąpiła między kwietniem a czerwcem.
Nie bardzo wiem jak mam pomóc projektantowi żeby mógł skorzystać z mapy za którą zapłacił.
Prosiłbym o powrót w tego co było wcześniej, ewentualnie o link do starej MM, którą będę używał do eksportu DWG.

Wiadomości w wątku:

31311 Postów w 5815 Wątkach, 905 zarejestr. uczestników, obecnie 217 online (0 zarejestr., 217 gości)
CODER | Kontakt z administratorem
RSS-Feed