Coder  

Nowa beta Mikromap 5.75 - ulepszenia GML (Forum)

wysłane Senderbell, 10.03.2021, 17:24

> > punktu oraz rzędna góry. Niestety nie wiem jak edytować hurtem np. 50
> > punktów aby dopisać pomiar na osnowę i datę pomiaru.
> > Zaznaczanie wszystkich i edycja nic nie daje.
>
> OK, poprawione
>
> > Czy jest na to inny sposób?
>
> Tak, jest możliwość wymuszenia ustawienia atrybutu dla wszystkich obiektów
> danego typu w menu Atrybuty->Ustaw atrybuy

Tak, teraz po zaznaczeniu wszystkich RTPW i poddaniu edycji można dopisać hurtem źródło i datę pomiaru, jednak wraz z nimi zmienia się również wartość rzędnej góry we wszystkich obiektach na taką jaka jest w pierwszym zaznaczonym obiekcie.
Nie powinno tak się dziać ale skoro już musi to próbowałem przywrócić wszystkie prawidłowe rzędne poprzez polecenie "ustaw atrybut" jednak @H nie działa. Program twierdzi że zmienił ale tak na prawdę nic nie zmienił.
Polecenie @H powinno brać informację o wysokości z zaimportowanego punktu swobodnego gdzie są prawidłowe XYH jednak chyba jest inaczej, ponieważ jak zmieniłem wartość rzędnej na (spację) to @H zadziałało ale przypisane wartości były nieprawidłowe.

Zauważyłem jeszcze, że obiekty tworzone przy pomocy przycisku GML nie zawierają atrybutów "StartObiekt" i "PoczatekWersjiOBiektu".
Nie wiem czy jest to jakiś problem ale w obiektach tworzonych metodą tradycyjną takie atrybuty istnieją.

Wiadomości w wątku:

31303 Postów w 5812 Wątkach, 905 zarejestr. uczestników, obecnie 316 online (0 zarejestr., 316 gości)
CODER | Kontakt z administratorem
RSS-Feed